learningtheaussieway.blogg.se

Två sjuksköterskestudenter som ska överleva en hel termin "down under!" Följ oss på våran resa!

Skolstart

Publicerad 2014-08-05 15:25:06 i Allmänt,

Nu har de två första dagarna gått i skolan och jag måste säga att det är sjukt roligt. Jag trodde att det skulle vara helt annorlunda från höskolan i Jönköping, men tycker att uppbyggnaden av lektionerna är väldigt lika. Förutom att läraren pratar engelska förstås, vilket gör att man måste lyssa extra noga för att hänga med och förstå vad hon säger. Även att skriva anteckningar under lektionen på engelska kräver extra fokus. Vi hade även möjligheten här att skapa vårt egna schema vilket gjorde att ena dagen kan man ha några lektioner och andra dagar kan man vara lediga, vilket nog kommer utnyttja till att åka till stranden senare under terminen.
 
Den första dagen var lång med introduktion till de nya kurserna. Men det kändes mest som att man sprang runt på universitetets campus för att hitta till salarna som låg på olika plaster på campus. Vi började kl åtta på morgon och gick för dagen kl sex på kvällen. Man kände att man bara ville gå hem och lägga sig. Som tur hade vi några timmars mellan rum mellan lektionerna annars hade man nog aldrig klarat sig. Idag hade vi skönt nog bara en lektion som började vid kl tolv, som man fick en härlig sovmorgon innan den. Det gav även tid till att läsa på lite och ordna lite pappers arbeten innnan lektionen.
 
Vi hade underdagen jättebra väder med sol och 23 grader i luften (var det vinter här????) och efter lektionen vill man inte gå hem och sitta på rummet, så jag, Malin och några till började spela vollyboll i värmen. Det var hur roligt som helt och vi fick se några fina slängningar i sanden. 
(Vädret får man inte klaga på)
 
Imorgon blir det en ny dag, med en föreläsning tidigt på morgonen, sen får vi se vad resten av dagen bjuder och på kvällen är puben öppen så man kan träffa och lära känna nytt folk. 
 
/Patrik
 

Kommentarer

Postat av: mamma Mia

Publicerad 2014-08-09 12:01:10

Nu har ni gått en vecka. Hur känns det?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela