learningtheaussieway.blogg.se

Två sjuksköterskestudenter som ska överleva en hel termin "down under!" Följ oss på våran resa!

Oj oj oj

Publicerad 2014-08-19 18:06:02 i Allmänt,

Det verkar som om jag har missat några dagar här och måste uppdatera er alla på hur det är här nere! 
 
För tillfället är det otroligt blött! Det har regnat i tre dagar nästan och det är inte som i svergie! Här ösregnar det i 4 min, pausar i 5, ösregnar i 4 min, pausar 5 och så vidare....jätte bizzart men det ger än i alla fall ett försök till att försöka smita förbi regnet! Dock missar man den luckan hjälper ingenting för alla kläder blir dygnsura!
 
Den senaste veckan har också haft sina positiva och negativa sidor med många roliga ute kvällar som till slut ledde till en halsfluss och som nyligen spred sig vidare ner till lungorna för min del. Det betyder tydligen att man ska vila men jag har för mycket energi och tankegångar för att ligga still i sängen vilket kanske är orsaken till att jag fortfarande inte har kryat på mig...men nu babblar jag på om det tråkiga! Här kommer det roliga: Jag har börjat på en av våra många uppgifter till skolan! Hur kul nu det är, men det betyder att jag har börjat förstå uppgifterna och hur de studerar här.
 
Förra veckan beslöt patrik och jag även för att försöka sluta bråka mot varandra till att bråka MED varandra och i ett lag. Nämligen PAINTBALL! Det låter smärtsamt och det ser smärtsamt ut. Banorna såg ut som om vi var på ett krigs fällt och en av banorna skulle föreställa Berlin muren. Otroligt häftiga banor men slut resultatet för min del var att jag behöver träna lite mer på det här! Jag kan skjuta vapen, jag kan sikta ganska bra och jag kan springa men jag kan INTE sikta, skjuta och springa samtidigt! kulorna flög lite överallt och innebar att jag själv blev träffad istället! Och ONT gjorde det! Märket är kvar än och till och med läkaren trodde jag hade blivit attakerad av en kille som gett mig sugmärken! Det var lite pinsamt!
 
Det är nu tredje veckan i skolan och vi har knappt några föreläsningar eller tutorials eller workshops eller vad de nu vill kalla alla föreläsningar här. För det mesta är allt vi ska lära oss på internet där de har spelat in föreläsningar och på ett sett som inte uttråkar en allt för mycket! 
 
Än en gång har Daddy Cool varit på besök och den här gången följde Patrik med och fick smaka på en riktigt god Seafood Buffé! Mums vad god! Vi fick även se en glims av någon typ av rally de hade på gatan nedanför pappas hotel men vi var för sega för att se dem på nära håll men riktigt häftiga bilar hade de! Jag fick även en glimt av en Australiensisk fotbolls match vilket påminer lite om rugby men med sötare killar helt enkelt! Det ledde till en tankegång att jag måste snart gå på deras träningar för att få en närmare tit! Eller vad tycker ni? ;)
 
Det påminner mig att vi var ute i Fremantle i fredas kväll och träffade på några roliga militärer som hade en tradition av att få en par "delfin vingar" inslagna i bröstet om de klättrade i rankningen. Till våran tur så hade just en av killarna gjort det! Njut av bilden! ;) 
 
...se det är inte bara jag och Patrik som bråkar och skadar varandra! ;)
 
 
Nu är det också bara två veckor tills vi åker till Bali och njuter lite extra av en veckas semester och boende på hotel. Ännu snarare har jag och Therese en färgfest på schemat som jag knappt kan vänta på. Vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig, mer än att det ska dansas och spruta färg!
 
Här kommer även några roliga skyltar som jag har sett de senaste dagarna...vissa vet jag inte hur jag ska tyda och vissa vet bara Asutralienarna hur man ska läsa :P lycka till med den sista! 
Är dt om porr eller att man ska lära sig hur man ska bli mogen?! 
 
Bamse kramar från Molly Malin
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela