learningtheaussieway.blogg.se

Två sjuksköterskestudenter som ska överleva en hel termin "down under!" Följ oss på våran resa!

Komma in på rätt spår

Publicerad 2014-07-28 15:45:04 i Allmänt,

Nu har ännu en vecka gått i Australien och man börjar känna att man har anpassat sig lite mer till samhället. Förutom att de fortfarande kör på fel sida om vägen, vilket gör det lite farligt när man ska gå över gatan, då man tittar åt fel hål. 
 
Språk mässigt så har man nu börjat vänja sig vid att prata engelska för det mesta och man blir lika glad när man sätter in Cheers (tack) eller no worries (varsågod/det är lugnt) i rätt sammanhang. Lika roligt är det även att beställa kaffe här, för om man inte säger Long Black (svart kaffe) eller flat white (kaffe med mjölk) så kommer person i kassan stå där som ett fån och inte förstå vad man vill ha.
 
Denna vecka som gått har vi tagit det ganska lugnt försökt umgås och träffa nya människor på våra olika hus områden på campus. Vi har träffat jätte många nya vänner som kommer utstpritt från hela världen, vilket gör det jätte roligt att lära känna dem och deras bakgrund. Men vi har även under veckan lyckats med att besöka Aqwa som är ett akvarium vid kusten i Perth. Där man kunde se allt i från, småfisk, sjöhästar, hajar, sköldpaddor, mm.
 
Nu under helgen gick vi en first aid kurs som vi behöver till våran praktik i Australien. Där fick vi lära oss hjärt- och lungräddning och att ta hand om skadade ur oilka situationer. Från att bli biten av en orm till att få ett föremål in i ögat. Kursen var under två dagar och det var jätte kul och man lärde sig jätte mycket nytt för att kunna hjälpa en skadad person. 
(Malin ska inte leka med pennor)
 
(Malin har sår på armen)
 
(Utbildning att kunna vända en ryggskadad person)
 
Idag började introduktionsdagen på skolan, med lite tal och musik men en didgeridoo (blåsintrument). Det lät väldigt speciellt, men roligt att lyssna på. Senare på dagen gick vi på en BBQ där alla internationella studenter kunde träffas och prata, vilket var roligt och trevligt. 
 
Men imorgon så blir det en ny dag men nya aktiviter att göra och hoppas att denna vecka blir lika rolig som förra.
 
/Patrick (Känns ovanligt att uttala mitt namn så, men det är inte lätt att lära folk säga Patrik med bara K)
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-07-30 11:42:22

"Malin" hoppas ögat mår bättre (ha ha) och att du Patrick kunde lägga om det;) Akta er för ormarna om dom finns i stan? Snart får vi väl lite mer info om själva pluggandet. Njut så länge. Kramar från mamma Mia

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-07-30 18:13:39

Hej Malin o Patrik! Så kul att jag får läsa om ert stora äventyr. Missade genom att jag gick in på namnet och kom till blogg.se. När jag skrev in ert bloggnamn så fick jag ett meddelande att jag kunde registrera mig eftersom namnet var ledigt. Kufiskt.
Jag kommer att följa er, var så säker. Lycka till med plugget! Kramar från Malins mormor Kristina

Svar: Vad kul att du äntligen hittade rätt! Du har mycket att läsa då! Saknar dig massor Momapa! Bamse kramar från Malin :)
learningtheaussieway.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela